Oefentherapie voor volwassenen

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen, verminderen of voorkomen van lichamelijke klachten van het bewegingsapparaat.

U kunt direct ( dus ook zonder verwijzing van een arts) bij ons terecht voor de volgende klachten: rugklachten, nekpijn, hoofdpijn, schouderpijn, bekkenpijn, beenpijn, kniepijn, spierpijn, spanningsklachten, ademhalingsklachten( benauwdheid, hyperventilatie) of een slechte houding. Ook klachten als hernia, nekhernia, Scheuermann, kyfose, scoliose, artrose (slijtage), radiculair syndroom, spit, ischialgie, lumbago,, duizeligheid en ziektebeelden als reuma, RSI (CANS), whiplash, fibromyalgie, ME, parkinson enz. kunnen worden behandeld.

Klik hier voor een instructiefilm

   

Onze unieke aanpak

 

Resultaatgericht

De klachten, verdwijnen, verminderen of worden voorkomen. U leert dus het eigen lichaam opnieuw "sturen" zodat U meer invloed krijgt op de klachten en U zo niet afhankelijk maakt van de therapeut. Het resultaat is dan ook langdurig positief. U krijgt zelf regie en controle over het lichaam en kan er altijd zelf aan blijven werken.

 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Naast de individuele behandeling zoals boven beschreven geven wij ook groepsbehandeling als nabehandeling.

Oefentherapie kan ook heel goed werken in een GROEP:

specifieke groepen zijn er voor ex-rugpatiënten ( folder) , fibromyalgie( folder) , Senioren beweeggroep STAVAST (folder) en Houdingsgymnastiek Woerden  (folder)

 

  

Kwaliteit

U kunt zonder verwijsbrief bij ons terecht middels DTO (Directe Toegankelijkheid Oefentherapie).

We zijn opgenomen in het Kwaliteitsregister voor Paramedici (www.kwalitetsregisterparamedici.nl)) en nemen deel aan qualizorg (www.qualizorg.nl)

 

We zijn actief lid van de beroepvereniging VvOCM en hebben zitting in diverse overlegorganen zoals het Regioteam, de Raad van advies voor de Regionale Overleg Structuur (ROS) van de hoofdverzekeraar.

We bewaken onze kwaliteit door deel te nemen aan diverse bijscholingsactiviteiten, Intercollegiaal Overleg en Multidisciplinaire Samenwerking:

Doordat we onderdeel zijn van het Gezondheidscentrum Korte Akkeren is deze samenwerking makkelijk te realiseren en worden steeds nieuwe projecten ontwikkeld, zoals de LESA (Landelijke Eerstelijns Samenwerkings Afspraken) depressie, diabetes en valpreventie

Onze bijdrage hierin is :

  1. Individuele psychosomatische oefentherapie i.s.m. POH ( praktijkondersteuner huisartsen) GGZ,
  2. Leefstijladviseur in de Beweegkuur (www.beweegkuur.nl)
  3. Valpreventie d.m.v Beweeggroep STAVAST (klik hier voor de folder ) en klik hier voor een promotiefilmpje over Beweeggroep STAVAST.
  4. Bijdrage artikel Parkinson

Wat kenmerkt Oefentherapie Cesar?

• het probleem bij de wortel aanpakken
• voorkomen van terugkerende klachten
• zelf actief meewerken aan herstel

vvocm

kinderoefentherapie

korte akkeren